به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سید جواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای برنامه کشوری غربالگری و پیشگیری از تنبلی چشم توسط این سازمان گفت: تنبلی چشم یکی از علل نابینایی و کم بینایی خفیف تا شدید است، به طوریکه تنبلی چشم شایعترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر ۲۰ سال و دومین علت کاهش بینایی درکودکان به شمار می رود.
وی افزود: شیوع آمبلیوپی درجهان ۲ تا ۵ درصد و در ایران شیوع این بیماری درکودکان ۳ تا ۶ ساله یک درصد برآورد شده است.
دکتر حسینی یادآور شد: تنبلی چشم با تشخیص به موقع قابل درمان است و به همین منظور همه کودکان ۳ تا ۶ سال سالانه باید غربالگری شوند.
وی با بیان اینکه این طرح غربالگری از سال ۱۳۷۵ توسط سازمان بهزیستی اجرا می شود ادامه داد: در این برنامه در سطح اول نیروهای آموزش دیده با استفاده از چارتE و در موارد خاص با استفاده از دستگاه فتور فرکتومتر کودکان گروه هدف را غربال می کنند، سپس در سطح دوم کودکان مشکوک به آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی برای تشخیص قطعی به بینایی سنج ارجاع داده می شوند.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور افزود: در سطح سوم و در مواردی که کودک نیاز به معاینات تخصصی تر داشته باشد به چشم پزشک ارجاع داده می شوند و در صورت لزوم تحت درمان قرار می گیرد.
به گفته وی هم اکنون با استقرار هزار و ۴۶۴ پایگاه دائم و ۵ هزار و ۹۹۵ پایگاه غیر دائم و هزار و ۱۰۰ مرکز مثبت زندگی با همکاری ۷ هزار و ۱۷۰ غربالگر، هزار و ۹۳۷ اپتومتریست و ۳۴۱ چشم پزشک، سنجش بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال انجام می شود.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه دوره درمان کودکان مشکوک تا ۱۰ سالگی پیگیری و اجرا می شود گفت: آن دسته از کودکان مبتلا که بضاعت کافی برای تأمین هزینه های درمان را برای تهیه عینک و سایر اقدامات درمانی ندارند از طرف سازمان مورد حمایت های لازم قرار می-گیرند.
به گفته دکتر حسینی از ابتدای اجرای این طرح تاکنون ۵۸ میلیون و ۶۵ هزار و ۴۵۳ مورد غربالگری انجام که از این تعداد حدود ۲ میلیون مورد انواع اختلالات بینایی و تعداد حدود ۴۰۰هزار کودک دارای تنبلی چشم شناسایی شده است.
وی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کودک غربالگری شده اند.
نظر شما